Tisztelt Szerkesztőség!

Múlt havi számukkal kapcsolatban közlök észrevételt. Tévesen jelent meg a „Kopók Nyomában” című bűnmegelőzési rovatukban, hogy ismeretlen tettesek tulajdonították el a Kálvária Köveit. A köveket Én tudom, ki lopta el.

Hárman loptuk el a Kálvária köveit, a Fecó, Cecelégy, és Jómagam. Nem azért mondom magamat utoljára, mert kicsi az Önbecsülésem – Én voltam az értelmi szerző. Már eleve Én nem a bűnösök rovatba töltöttem volna föl Magamat, mert szerintem a köveket úgyis ellopta volna valaki más, ha mi nem visszük el. Ha meg maguk nem teszik be az újságjukba, senki észre se vette volna, mert a falusiak csak a felújításért kapott pályázati pénzt számolgatják, ezek a szép kövek meg kárba vesztek volna, mert új, vasbeton stációkat rendeltek. De meg azokat is összecserélték! Rendben kezdődik, hogy Pilátus halálra ítélte Jézust. De kimaradt, hogy Cirenei Simon segít vinni a keresztet, jegyzem meg, valakik megfogták, és a kezébe adták, hogy segítsen, tehát nem is volt annyira önkéntes. De Simon később felbukkan a tizenkettedik stáció helyén, mikor már majdnem fönn vagyunk a Kálvária-hegy tetején, pedig akkor már Jézust a keresztre szegezték, és azt nem hiszem, hogy egy ember elbírja a keresztet is meg Jézust is, habár tudott levitálni, mert állítólag jógázott is, olvastam az interneten, van egy facebook oldal, hogy Jézus Tiltott Tanításai. De ami Nekem a legjobban fáj, hogy a tizenkettedik és tizenharmadik stációt felcserélték. Előre vették, hogy Jézust anyja ölébe helyezik, majd pedig meghal a kereszten. És ezzel vége is a helyi via dolorosának! Én azt követelem, hogy ilyenektől ellopni a köveket nem bűneset. Egyszerűen megölték Jézust.

Veronika kendőjét pedig kihagyták. Hogy annak a szegény embernek még egy törölközője se legyen, amikor a halálba készül értünk! Innen kaptam az ötletet, hogy értelmi szerző legyek, és Nálam legyenek az eredeti kövek. És az égi áldást is megkaptam rá. Mióta kitaláltam, hogyan valósítsuk meg (mert a kövek nem könnyűek, gépi munkával kellett feltűnés nélkül elszállítanunk), a faluban minden nap ömlik az eső. A falakon kivirágzott a penész, a termények kirohadtak, és csigák özönlötték el a kerteket. Hamarosan villám csapott az említett keresztbe, porrá zúzva Jézust (a latrok sértetlenek). Jegyzem meg, azóta sem állították vissza, arra hivatkozva, hogy Jézus biztosítva volt, és a kárszakértő még nem szemrevételezte. Aznap pedig, amikor elindították a nyomozást, a Megyei Rendőrkapitányság épületére lesújtott a villám.

Mindez Engem igazol. Kérem tehát a két lépéses helyreigazítást. Elsőbben, írják ki nevemet az ismeretlen elkövető helyett, másodsorban, töröljék a hírt a Kopók Nyomából!

Együttműködésükben bízva, további jó híreket kívánok,
F. Horvát Csupi

Ui: Jézus él, és élni akar!