Felújítva és átdolgozva a XXI. század számára.
Zenéjét szerezte: Bartók Béla, szövegét írta Balázs Béla és (a Net után szabadon) Láng Eszter

Királylány: Szia, hogy vagy? Most jöttem haza Szegedről. Ha eltűnök, akkor a netem xart be, most se akart tölteni.

Királyfi: Értem! Oké, én sem maradok sokáig, az egerem 30%-os, de a másik két elememet bevágtam a töltőbe 🙂 Egyébként az én netem is meghalt nem sokkal ezelőtt.

Királylány: Tervezem, hogy megveszem azt a routert, bár eddig csak annyit olvastam róla itt a neten, hogy jó… Tündér, megosztanál néhány infót velem (velünk): te mire használod, hány géppel, és milyen kapcsolaton (Adsl, Kábel)? A Mistralban jelenleg 9000 alatt van, csábítóan hangzik, főleg most, hogy kaptam egy SMC WBR14G2-t kipróbálásra. Nekem 1 nap alatt produkálta azokat a hibákat, amiket az SMC-topikban felsoroltak. Még jó, hogy nem fizettem ki előre, adom is vissza a gazdájának.

Tündér: Egyelőre 1 asztali PC-vel (kábellel) és egy laptoppal (WiFi) szeretném használni, főleg FS2004-el online repüléshez, ahol nem egészséges még a pár másodperces nethalál sem.

Fából faragott királyfi: Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek. Nálam mostantól nethalál áll be vasárnap estig. Holnap, Királylány, ha tudsz és kedved van, gyere!

Királylány: Megint nem írtam blogot, most tényleg sok ideig… Ennek okai: munka, munka, görény, barát, munka, nethalál, munka, munka, szervezések, munka, nethalál stb. Egyhangú, szar.

Királyfi: Van egy dedikált eredeti Europe CD-m. Ők énekelték anno a Final Countdown című számot. Meghallgathatod.

Fából faragott Királyfi: Visszatértem! Durván 3 hét offline-szünet után megint itt vagyok. Ezúton is elnézést mindenkitől, akit ez idő alatt hanyagoltam. Hirtelen állt be a „nethalál”, és elhúzódott az újraélesztés… A www.netboard.hu kicsit nehezen akar befogadni. Regisztrálni próbáltam, meg is kaptam a mail-t a szükséges kóddal. Arra kattintva kiírta, hogy Adatbázis hiba.

Királylány: Én sem tudtam rajta magam aktiválni. Hullaszar. lx.hu? Lassabb, mint ez itt. Nethalál van.

Tündér: Tollvonás nélküli Nethalál? Mégis van stílusom…

Fából faragott királyfi: Hahó, hahó! Már reménykedtetek, ugye, hogy megszabadultok tőlem? 🙂 Nem, nem, csupáncsak két napra meghalt a netem, de helyrejöttem! (ideje volt – kezdtek már elvonási tüneteim lenni :))

Tündér: Hallottátok?  Számítógépes játszadozásba halt bele egy 24 éves dél-koreai férfi. Az illető 86 órán keresztül játszott megállás nélkül egy internetkávézóban. Szemtanúk elmondása szerint a férfi valósággal hozzánőtt a géphez, nem aludt és nem is evett. Nethalál!

Királylány: Tegnap délben meghalt a netem, és azóta is klinikailag tehetetlen. Én mindent megpróbáltam, amit egy jó negyed-informatikus megtehet. Aztán felhívtam a kedves szolgáltatót, aki jól le is zabálta a zsét a kártyámról, de okosabb nem lettem.

Királyfi: Na, én nem akarom elkiabálni, de mi lenne, ha most már megszabadulnék ettől az izétől?? Az elképzelhető összes módon kiírtottam, van fent a gépemen vagy öt kereső/írtó, már lassan a Csökkentett mód lesz a himnuszom, ja, és újabban Mozillával nyomulok. Előzékeny, kedves böngésző, remélem, ennél több is. Nemtom, vazze, de soha többé nem töltök le semmit, komolyan. Konkrétan most meghalt a netem.

Királylány: És mi van akkor, ha az történik, mint nekem tegnap? Meghalt a netem, telefon a szolgáltatónak, nem tud csatlakozni a gépem. Filóznak meg minden, és nincs megoldás. Gó a szolgáltatóhoz a modemmel. Mire odaértem, + 20 bejelentés. Mégis náluk volt a gond az IP-címekkel. Voltak, akik másik IP-t kaptak (nekem asszem maradt a régi), de mi van, ha én is másikat kapok?

Fából faragott királyfi: meghalt a netem és pont. És nagyon szarul érintett. Tudtam egy csomó dolgot csinálni még nélküle is, de akkor is erősen nyomott a hiány. … a tartalék gépemben meg meghalt a VGA-kártya, amit a hétvégén orvosoltam, de mire elintéztem, meghalt a netem, meghalt a netem, meghaltam a neten…

Mind: NETHALÁL…