Category 2018/6: Szeptember

Kántor Zsolt versei

Az ima hozza be az erőt. Ami a fű alól kinőtt. / S éjszakára a könyvet a felhők behajtják. / A magány megérkezik, hogy kinyissa az időt. (…)

Onagy Zoltán: Gyorsjelentések ezer karakterben

„Ha fészekalja van egy öregembernek, azt kénytelen szemmel tartani” – gondolja az öregember hajnalban, és tápászkodik. – „Szemmel, de minimum füllel. A szerencsésebb szemmel, füllel, plusz odamordul, ha nem működnek a dolgok, hülyeségeken veszekszenek, ütik egymást.” (…)

Oláh András versei

mostanában egyre többet beszél a múltról / a kísértések gyermekkoráról / s az idő lyukas markára bízza / a homályból előbillenő kusza képeket – / elmaradhatatlan mellénye alatt / a szív rásimul az ingre / már tudja: bármi megtörténhet / de semmitől sem kell tartani (…)

Szénási Miklós: Egymást metsző vonalak

Az öreg, farmotoros szürke busz begördült a megállóba. Csak ketten voltunk nagyanyámmal, alig szálltunk fel, s máris magunk mögött hagytuk a Sólyom utcát és a sarki kisboltot, ahol szinte mindent lehetett kapni. Mondjuk játék katonát éppen nem, de az meg mindig volt a Gálfi néni trafikjában. (…)

Papp M. Bori versei

Rézgálic színű ingben futottál be újra az életembe, / legalább köszönni megtanultál, mikor belépsz valahová. / Felnézek rád, de már csak a konvencionális magasságkülönbségünk miatt. (…)

Tamus István: A nyitottság jegyében – az 55. Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep zárókiállításáról

Az idei művésztelep nem szakított a mindig megújuló törekvésekkel. A hagyományoknak megfelelően erős csapatot hozott létre, hiszen hét országból tizenhét művész fogadta el a meghívást. Legtávolabbról, Dél-Amerikából, Brazíliából, de van itt egy-egy művész Ukrajnából, Szlovákiából, Lengyelországból, Hollandiából és Oroszországból is a hazaiak mellett. A művésztelepen közel kétszáz mű – némelyiküknél egy teljes kiállítási anyag – született, a legkülönbözőbb technikákkal. (…)

Vass Tibor: El Kékkondor

A verseim azt akarják, amit én akarok. / Amit egy pláza akarna bennem, / ha bennem lenne egy pláza, azt akarnám versileg. // Nem szoktak bennem plázák lenni gyakran, / el kell kapnom a pillanatot. / Mit akarna egy pláza, ha üzenhetne abban a pillanatban? / Mit akarna a pillanat? Mit üzenne kékileg? (…)

Start: 2018/6

Szeptemberi lapszámunkban Kántor Zsolt, Oláh András, Papp M. Bori és Vass Tibor versei, valamint Szénási Miklós és Onagy Zoltán novellái mellett az 55. Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep zárókiállításáról is közlünk anyagot. A borítón az egyik alkotó, Szepessy Béla grafikusművész munkája látható.

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑