Category 2019/2: Március

Mátyás Imre versei

…és szólt a tél, komoly mosollyal: / Élvezd, míg dühöm maraszt. / Készül már a júdáslelkű / Szirén szirénás tavasz.

Dimény H. Árpád: marad.a.láz

mint egy bikaszarvat / úgy fújja az utcát a vihar / sürgeti az ágyat vetőket / a szárítókötélen csonttá fagyva / ingek. üti a szél / dobolja nincs pihenés (…)

Szénási Miklós: Apa és fia szerint a világ

Január 27-én a NASA fellőtt egy rakétát / Alaszkából 176 mérföld magasra, / hogy a levegő nitrogén-oxid koncentrátumát / mérje. Elég jól néz ki ez a fotó, írod, mintha/ te festetted volna, írom vissza / nem sokkal éjfél után. (…)

Demény Péter: Idő

Szeretném tudni, / Istennek hány órája volt egy / napban, amíg megteremtette / az eget és a földet (…)

Garami Gréta: A vonal múlhatatlan szabadsága Maracskó Gabriella műveiben

Maracskó Gabriella művészete őrjítően sűrű, szinte kibogozhatatlan csodálatos vonal-kavalkád. Ami a mai, 3 másodperces befogadói türelemmel rendelkező néző számára első látásra letaglózó és szinte megfejthetetlen. (…)

Kántor Zsolt versei

A döbbenetek nemcsak szösszenetek. / Nagy szövegek születnek iszonyú nyomás alatt. / Melyiket ne akarjam? A kínokról nincs adat. / Amikor kényes témához nyúlsz, végigreped. (…)

Balázs F. Attila versei

hol vannak az egykori férfiak / akikre főztél / akikre mostál / és megadóan tűrted / ápolatlanságukat / lábszagukat / nagyképűségeiket / önimádatukat / borgőzös leheletüket/ átlátszó magyarázkodásaikat (…)

Berényi Zsuzsa: Omara – fotóesszé

Start: 2019/2

Márciusi számunkban a költészeté lesz a főszerep; terveink szerint Balázs F. Attila, Demény Péter, Dimény H. Árpád, Kántor Zsolt, Mátyás Imre és Szénási Miklós versei is olvashatóak lesznek a Képírásban ebben a hónapban. A címlapon a kortárs roma festőnő, Omara (Oláh Mara) egyik munkája – Berényi Zsuzsa fotóesszéjének részlete.

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑