Category 2023/4: Április

Kincses Károly: Mesét mondok néktek – Ötvenöt a címe, és Síró Lajos születésnapi kiállításáról szól

Síró az idővel van nagyon közeli kapcsolatban, mondhatni barátságban. Megadja mindennek a módját, elegendő időt hagy az alkotás kigondolásának, megtervezésének és a kivitelezésének is. (…)

Spindler Zsolt: A biológiai zsebóra (O. Henry után magyaron)

A bajt az okozta, hogy Shark Baby születésnapja és a karácsony elég közel esnek egymáshoz. Nem. A bajt az okozta, hogy én hülye vagyok, Shark Baby születésnapja és a karácsony meg kicsit közel esik egymáshoz. (…)

Siska Péter versei

Még szólnom kell / a hideg sár csodáiról. / A tengerről / és a csillagokról. / Még szólnom kell arról, / hogy megvirrad. (…)

Abafáy-Deák Csillag: A jövő nyomában? – Bánföldi Zoltán kiállításáról

Bánföldi Zoltán K Galériában megrendezett kiállításának címe: XXII. század. Olvasva a meghívót, izgalmas időutazásra gondolhatunk, nagy változásokra, futurisztikus építményekre, technikai bravúrokra, talán a mesterséges intelligencia felerősödött és nem feltétlenül pozitív hatásaira. Nem ezt kapjuk, azonban az izgalmas jelzőt nem kell elfelejtenünk. (…)

Bánföldi Zoltán: XXII. század

Síró Lajos fény/képei

Fátyol Zoltán versei

a madarak négy / korty vizet isznak / mindig és nem tudnak / őseikről // valaha tán / macskákat / szelídítettek / mennyeikben / és poklaikban is / felfegyverezve / légióik (…)

Onagy Zoltán: A helyettes harmadik regénye (részletek)

Hallom a hatos buszt elmenni reggelenként. Eddig nem tudtam, hogy várom, csak vártam, ahogy rácsattan a reggelre a buszajtó, most meg a hiányát hallom, ami azt jelenti, karanténszámítások szerint ezzel sem jöhettél, és hogy kezd végtelenné válni ez az egész. (…)

Dimény H. Árpád: virágvasárnap után

a reggeli eső remélhetőleg / az utolsó tavalyi hóra hullt / úgy tűnik el mindkettő / mint erdőben a vadnyom (…)

Kalmár János: Felfelé zuhanás

E szobrok mindegyike egyfajta spirál, ügyetlen, következetlen emelkedés mentén mozdul vertikális irányba, felfelé. (…)

Baráth Bálint: Kalmár János kiállítása elé

Az ő tere hajlik, görbül, hurkokat képez, összezár, majd újra kibújik. Soha nem múló átalakulásról, származásról és megújuló törekvésről tesz tanúbizonyságot ez a tér. (…)

Kalmár János szobrai

Képírás 2023/4: Start

Idei negyedik lapszámunk vegyes tematikájú; a címlapon Kalmár János munkája.

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑