Category 2023/6: Természetművészet

Velencei-tó Magazin: Érzékeny művészet a tó közepén

A fiatalok beavatását a természetművészet rejtelmeibe Péter Ágnes nagyon fontosnak tartja. A természet, a tó, a tópart önmagában is inspiráló, témát adó közeg, melyre reagál, melyből merít az alkotó a mű létrehozásához. (…)

A Velencei-tavi Symposion néhány művészének vallomása

Ember és állat – ház, odú és fészek. Csak a forma más, az otthonteremtés ösztönös indítéka megegyezik. Ez az akár banális párhuzam élesebben érzékelhető egy szigeten… (Szanyi Borbála)

Válogatás a Nemzetközi Velencei-tavi Természetművészeti Symposion anyagából II.

Erőss István: Közvetlen kapcsolatteremtés a természettel

Az ezredforduló óta számos művészeti központ, illetve művésztelep jött létre szerte a világban, ahol a természet áll az alkotói tevékenység fókuszában. A Nemzetközi Velencei-tavi Symposion a természetművészet egyik fontos hazai eseménye. (…)

Somhegyi Zoltán: A harmónia ünneplése

A határok elmosódása révén a hagyományos kiállítási formákhoz képest újfajta művészi és művészeti élmény lehetővé tesz egy összetettebb és bizonyos értelemben valóban teljesebb esztétikai tapasztalatot. Azáltal, hogy a mű önnön környezetéből származik, egybe is forr vele, nem különül el, nem idegenedik el tőle. (…)

Válogatás a Nemzetközi Velencei-tavi Természetművészeti Symposion anyagából I.

Várallyai Réka: Jelenlét

A nádasok útvesztőjében elrejtve egy sziget. A csónakok utasai művészek és közönségük, a tó a szigettel pedig egy kortárs művészeti kiállítótér. A Nemzetközi Velencei-tavi Symposion tárlatára evezünk… (…)

Várallyay Réka: Visszasimulni a természetbe

A világ minden tájáról a Velencei-tó partjára érkező művészek alkotóerejük segítségével átformálják a térséget. 2017 óta az alkotás legfőbb színtere a Velencei-tó egyik nagyméretű, bozóttal benőtt mesterséges szigete lett. (…)

2023/6: Start

Júniusi számunk a természetművészetre, azon belül a 2006-tól minden nyárvégen megrendezett Nemzetközi Velencei-tavi Természetművészeti Symposionra, fókuszál. A címlapon Gáspár Kiara munkája.

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑