Category 2024/3: Május

Lapis József versei

Bogarak ültek az ablakkeretre. / Várják a mesét. / Lélegzünk, csöndtől az égig / abroncsok feszülnek a hordóvilágra. / Nem rugdal, / csak kerülget a gyermekkor. (…)

N. Kovács Zita: Valóság és álom közé kifeszített vásznak – Ghyczy György munkáiról

Megkerülhetetlen minőségű rétegei alkotásainak a jelképiség, a síkszerűség, az érzékiség, a spontaneitás, a biomorfizmus és az absztrakciós készség. A történeti idő mélységében feltáruló, emlékekkel és képzettársításokkal, de valóságos tudással is alátámasztott víziókat rögzít munkáiban. (…)

Erdély Dániel: Ellátogattam a pokolba

Visszavágyom, pedig… / immár minden jobb lesz, / de hiányozni fogtok, drága / kis elátkozott, izzó szarvú, / szomorú tekintetű Ördögeim! / Megszerettelek titeket, / ártatlanul elüldözött büdös / kis bűnöseim, s emberkék! (…)

Mikó F. László: Fonal

Kibomlik, leszalad, elgurul a gombolyag, nézem csak, a fonal végével a kezemben, figyelem merre fut, a szőnyeg szélén gurul végig, elsiklik a szék lábainál, majd a lépcsőhöz érve eltűnik a szemem elől, hangtalan pattogással ugrál le a fokokon, hogy a nappaliba érve megállítsa egy cipő, egy szép, fekete cipő, a te cipőd. (…)

Láng Eszter interjúja Németh Géza festőművésszel: Fikciók a valóság határán

Úgy gondolom, hogy egy kép nem nélkülözheti az embert, vagy az ember hiányát, mert mi más lenne fontos. Ez nem jelenti, hogy figurális lennék, de nem látok különbséget a figurális ábrázolás és az absztrakt között. Mindenképpen ugyanarról, az emberről kell mondani valamit. (…)

Start: 2024/3

Idei harmadik lapszámunk vegyes tematikájú; a címlapon Németh Géza munkája.

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑