Szekció

Egyéb

Aktuális lapszám

Sticky post

Idei harmadik lapszámunk, a Felvidék című irodalmi és képzőművészeti összeállítás vendégszerkesztői Mayer Éva és Balázs F. Attila. A publikációk négynaponta követik egymást.

Start: 2017/3

Elindult idei harmadik lapszámunk.

Hajlék… Lux Antal videója

Start: 2017/2

Idei második, nyári számunk nem egyetlen tematikára épül, s lapunk visszatér ahhoz a korábbi gyakorlathoz, miszerint négynaponta követik egymást a publikációk.

Start: 2017/1

Első 2017-es számunk közvetve vagy közvetlenül kaposvári kötődésű alkotókkal, művekkel, illetve témákkal foglalkozik, s tartalma egyszerre jelenik meg. Az összeállítást Kelemen Lajos szerkesztette. A címlapon Lendvai Péter munkája.

Füzet-ajánló

A Képírás Füzetek Banándíszítésű lemez című kiadványa Sós Evelin elektografikáit mutatja be.

Irodalomban és művészetekben gazdag új évet kívánunk a Képírás minden olvasójának! A Szerkesztőség

Boldog Karácsonyt!

Minden kedves Olvasónknak és Szerzőnknek Boldog Karácsonyt kívánunk! A Képírás internetes folyóirat szerkesztősége

Start: 2016/5

Ma elstartol a Képírás internetes folyóirat legújabb, ezúttal összefogó tematika nélküli lapszáma. A címlapon Harangozó Ferenc munkája.

Start: 2016/4

Új lapszámunkban a 2015. augusztus 7-én, tragikusan fiatalon, 47 évesen elhunyt Prágai Tamásra, a Képírás internetes folyóirat alapító – és immár örökös – főszerkesztőjére emlékezünk.

Start: 2016/3

E lapszámunk a kollázs témakört járja körbe – a képzőművészettől a filmen át a verskollázsokig.

Start: 2016/2

E lapszámunkban az egy éve elhunyt alapító-főszerkesztőnkre, Prágai Tamásra emlékezünk. Az összeállítást szerkesztette: Kelemen Lajos.

Start: 2016/1

Tavaszi lapszámunkban a prózai munkák mellett Láng Eszter, Jász Attila, Szép Tamás, Heller Zsolt, Szénási Miklós verseit közöljük, valamint Magén Istvánét, akitől címlapos grafikánkat is választottuk.

Start: 2015/3

Székelyföld-számunk egyebek mellett Sepsiszentgyörgyöt, Gyergyószárhegyet és Nyárádszeredát érinti, az alkotók közül pedig Horváth Levente, Ferencz S. Apor és Szabó Zoltán Judóka művészetét méltatja, miközben természetesen versek és prózai munkák is szép számmal olvashatók benne.

Start: 2014/4

Az immár 5 éves Képírás folyóirat utolsó 2014-es lapszámában egyrészt Berényi Zsuzsa fotódokumentumaival és Lábas Zoltán írásával Erdély Miklóst és az INDIGO csoportot idézzük meg. Másrészt Sós Dóra esszéjét közöljük, amelyben David Karla és Jennifer Parker grafikus zenekottáiról értekezik.

© 2017 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑