Tag Csorba Piroska

Csorba Piroska négy verse

Szinva vizén úsznak tova / letört virágok, ezüst halak, / fakérgen bársonyos moha / – és ring, tovaring a kis patak. // Letört virágok, ezüst halak, / mi vízben él, mi vízbe hull / – és ring, tovaring a kis patak, / hulláma hullámhoz simul. (…)

Csorba Piroska testámentuma

Negyvenegy hosszú éve annak, / hogy szemtelen’ fiatalon, / adtam magam egy munkanapnak, / s azóta is ezt folytatom. / Időmet azóta szabom / dolgozatjavítás- s miegyébbel, / – ezeket most mind itt hagyom – / könnyű szívvel és üres kézzel. (…)

Csorba Piroska: Paródiák

ő bólogat, de le nem fekszik, / őrizni kell – mondja – a lábát, / vagyis inkább a zoknit rajta, / mert tudja, hogyha leveszi, / a Zoknievő Szörny előjön, / s a fél zokniját megeszi (…)

Csorba Piroska nyelvi játékai

ÍZLÉSEK ÉS POFONOK… / Sóska porral, / Sós kaporral. // EGYSZERŰ TEMETÉS EGYFOGÁSOS HALOTTI TORRAL / Fakoporsó-letétel, / Fakó por, sólet, étel. // SEMMI SEM LEHETETLEN / Lyukasóra / Lyuk a sóra. (…)

Csorba Piroska karanténversei

Istent kérve kérjük, és meg is ígérjük – tanúnk rá a feszület: / Megváltozunk végre mindent jóvátéve, és szív szívet melenget. / Múlik a karantén, s megújulás mentén nyílik egy új fejezet. (…)

Csorba Piroska versei

Van egy hegy, a neve Avas, / teteje nyáron nem havas. / Lépcsőt, ha nem féled, / a csúcsát eléred / lihegve – ha nem vagy kamasz. (…)

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑