Tag Evellei Kata

Evellei Kata: A változás állandósága – A kolozsvári Korunk folyóirat rövid története

Közel kilencvenéves történetével, könyvsorozataival, műhelyeivel, kiállításaival és rendezvényeivel a kolozsvári Korunk az egyik legrégebbi és legnagyobb hatású magyar nyelvű irodalmi-művelődési fórumnak számít. A hozzá kapcsolódó művészeti és tudományos intézmények, rendezvények, kiadványok a tudományok és művészetek egészét átfogják. A szemle sikeresen egyesíti a lokálist a nemzetközivel, a tradíciót az újításokkal; jelentősége messze túlterjed az erdélyi magyar irodalom határain. (…)

Evellei Kata: Kilátás a Balkánról

Tavaly ünnepelte hatvanadik évfordulóját a Magyarkanizsai Írótábor. A rendezvényt sokan a Kárpát-medence legnagyobb hagyományokkal rendelkező irodalmi összejöveteleként emlegetik, és joggal. (…)

Evellei Kata: Pause

A simára csiszolt fémfalhoz tapadva kúszott, összegörnyedve, óvatosan. Pontosan tudta, hol vannak elrejtve a biztonsági kamerák; kitapasztalta, hogyan lehet kijátszani a fegyveres őrök figyelmét. A szellőztetőrendszer fülsiketítő búgása közepette osont végig a szűk folyosón; feje fölött tompán rengett az acélfal, de a járművek, légkalapácsok zaját elnyomta a szolgálati berendezések szakadatlan zümmögése. (…)

Evellei Kata: Dackorszak

Amióta a kisöcsém székké változott, nemigen mennek nálunk jól a dolgok. (…)

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑