Tag Szlaukó László

Szlaukó László: Hiba (recycling)

Itt a hiba nem a készülékben van. Én idézem elő, szándékosan, és vizsgálom lehetőségként. Az első xerox gép, amin kísérletezhettem egy kutatóintézetben, fél szobát betöltő kolosszus volt, a dobot, melybe az elektromágnesezhető fekete port tettük, még kézzel forgattuk a másolás előtt, aztán jött a ráégetés. (…)

Rőczei György: Ozirisz-orsók – Szlaukó László, Kanofer, Kawab és Nofernoferuaton Ta-serit

Szlaukó László munkái között különös helyet foglalnak el az Ozirisz-orsók. Évtizedek óta időnként épít-alkot egyet-egyet. A sorozat (mert hát annak látszik…) ritkán látható együtt kiállításokon. Néha csak egyet állít ki, máskor hatot, hármat – de ezeket is változó sorrendben. Meditációs tárgyunk, rituális objektünk műalkotássá nemesül. Lélekkel bíró személyes tárgy, háromdimenziós lélekkép – pontosabb a fényképnél, és fontosabb is. (…)

Szlaukó László: Gyermekjátékokból szőtt mitológia

Catlin Schlosser-Boross, a Malmőből, Svédország legdélebbi csücskéről Budapestre, a Közvágóhíd egyik loft lakásába átköltözött művésznő különös, automatikus, expresszív-szürrealista módon rajzolja, festi, faragja, gyúrja, varrja, ragasztja, szerkeszti és építi műveit. (…)

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑