Category 2016/4: Merre terjed a mélység?

Zsille Gábor: Virtuális

Az év legrövidebb éjszakáján, hajnali fél négykor beírtam a neved a világhálón a keresőbe, és negyedik találatként előbukkant a Facebook-oldalad. Kattintottam, s máris elém libbent a tőmondat: Prágai Tamás elérhető a Facebookon. (…)

Turczi István: A teraszon vidám társaság*

és parnasszista hévvel megjöttek a költők: a Szomjasok és Hangosok A „csókparázson izzók” A képzett és képzelt barbárok A hajlíthatatlanok Volt, aki bort hozott, volt, aki könyvet vagy semmit (…)

Tóth Erzsébet: Mikor volt jobb?

Mikor volt jobb élni, kérdezi tőlem fiatal pályatársam, persze nekem mindenki fiatal ötven alatt. Milyen volt akkoriban, amikor, ha valahová Nagy László bevonult, felragyogott az egész terem? Nem mertünk odamenni hozzá, de jelenléte a mi létezésünket is tündöklővé tette. (…)

Szőcs Géza: P. T. megérkezik a barlangba

írom ezt odaátra
ahol egy barlang szája
oly nagyra van kitátva. (…)

Szentmártoni János: Prágai

Ő polihisztor alkat volt. Mindent magába szívott, magán eresztett át. Együtt lüktetett a földdel, a borral, a megzabolázott verssorokkal. (…)

Jász Attila: Fénytörődés

Sötétséget vérzik a Hold. Nem mindenki
élő, csak aki már volt holt. Túlélte, amibe
más is belehalt már. (…)

Erős Kinga: Ahonnan a kertet

Lennie kell valahol egy kertnek, melyet nem a képzelet alakít, pontosan elhelyezve benne hintát és virágokat, hanem a hétköznapok monotóniája is belakja csendesen. (…)

Bertha Zoltán: Szabadon és otthonosan

Költőien lakozni és a nyelvjáték ezernyi regiszterén sziporkázni. A magyar és a világirodalom ihletrengetegéből táplálkozni, a forrásoktól a tengerekig, a gyökerektől a transzcendens horizontok boltozatáig nyitni az emberi szemhatárokat. (…)

Babics Imre: Prágai

Párás hegyvonulat, s azután a Vereckei-hágó,
rongált emlékmű: frusztrált idegenben az otthon {…}

Start: 2016/4

Új lapszámunkban a 2015. augusztus 7-én, tragikusan fiatalon, 47 évesen elhunyt Prágai Tamásra, a Képírás internetes folyóirat alapító – és immár örökös – főszerkesztőjére emlékezünk.

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑