Category 2018/2: Február

Hegyi Zoltán Imre: Rövidebb úton

nem szeretik. hogy járnak erre itt | a szánalmas csoportban didergő fák alatt. | ekkora erdősávhoz túl nagy a raj. | elfordított fejekből álló | kékesfekete szemű tenger az ágak közt. (…)

Kontra Ferenc: Hó hull a madárra

A szertartás mélyen az emlékezetembe vésődött. Talán a magány miatt. Amilyen magányos csak a halál tud lenni, és amilyen egyedül marad az, akit elhagynak. Neki valóban nem maradt senkije. (…)

Szilágyi von Neuwirth Zoé munkái

Szilágyi von Neuwirth Zoé: Intravénásan adagolt rejtély

Intravénásan adagolom magamnak a sötét és nyomasztó rejtélyt! Ez az egyetlen jelenleg, ami gyógyírt jelent lecsupaszított lelkemnek, s von jótékony védőpajzsot köré(m). Homályba veszett végtelen korridorok, titkos átjárók az áthatolhatatlannak tűnő falakon… (…)

Szilágyi von Neuwirth Zoé: Visszafelé-előre

Rendületlenül haladok előre a magam kreálta mesterséges világom időszférájában. Letűnt múltak újraidézése és az elmúlt szép emlékek rabságába esés, holtak el nem engedése, amiről beszélek. (…)

Szilágyi von Neuwirth Zoé: Magamról

Szilágyi von Neuwirth Zoé vagyok (korábban Szilágyi Zoé, máskor Szilágyi von Königsberg Éva, Zoe PIT, Szilagyi Z. Eva), jelenleg ezen a művésznéven dolgozom. Édesapám, Zoltán Sándor képzőművész halála óta használom apai dédanyám – aki porosz bárónő volt az egykori Königsbergben – lánykori vezetéknevét, a „von Neuwirth”-ot. (…)

Nyirán Ferenc versei

Ideje van a szerelemnek / és ideje van a csóknak, / ideje van a számvetésnek / is, így a kimért idő vége / felé közeledve, s döbbenten / tapasztalod, hogy egykori / szerelmeid miként emlékeznek / rád (…)

Onagy Zoltán: Három vándor

Jól van. Kipakolom a ruháidat. Dzsekid is van itt. Jó volna tudni, reggelig maradsz-e. Először azt volna jó tudni, hogy egyáltalán merre jársz. Vedd fel azt a kurva telefont. (…)

Szeifert Judit: Itáliai töredékek – Bella Dóra fotográfiáiról

Az anyagokra jellemző a felületi minőség, az anyagszerkezet külső megjelenése. A legpontosabb információt erről tapintással szerezhetjük, de kellő tapasztalat birtokában képesek vagyunk felismerni számos anyagot, pusztán textúrája képéről is. Ezt és a felületi minőségek által keltett asszociációs képességünket aknázzák ki Bella Dóra fotográfiái. (…)

Bella Dóra fotográfiái

Soóky László versei

Legutóbb ezerötszázötvennégyben / jártam London egyik külvárosában, / a Fülöphöz címzett kocsmában, / ahol egy házaló Sátánnal kockát / vetettünk, és elnyerte a lelkem. (…)

Start: 2018/2

Idei második számunk is vegyes tematikájú. A borítón Szilágyi von Neuwirth Zoé munkája.

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑