Category 2023/3: Szerkesztői szám

Zsubori Ervin: Az Arnolfini Mini[e]MailArt sokszínű világa

Van, aki egy gesztussal letudja (vagy éppenséggel egyetlen gesztusba belesűrít mindent), más felkollázsolja a fél művészettörténetet a szalvétányi felületre. (…)

Zsubori Ervin: Mini[e]MailArt No1–62.

Bátai Sándor: Rajzok

Láng Eszter három verse

Nézd csak Péter, szép, fehér papírt fogok, / mint a hó, sőt, szinte jég már, tükör-jég, s ide, / pont ide, e csillogó, fénylő és sima / jégtükörnek éppen a közepibe / beleírlak – játék-öröm nekem: / KÁNTOR PÉTER (…)

Gyenes Zsolt: Perforáció – fotográfiák

Kelemen Lajos: Inkarnáció a jelben – Bátai Sándor művészetéről

Aki csak egy rövid időre is magáénak tekinti Bátai Sándor műveinek terét, rögtön megérzi, hogy alkotásaiban valami külön erő lüktet. A köztesség rőt-vörös, örök-barna konzerv-színén valami sajátos regényesség igyekszik áttörni. (…)

Zsubori Ervin: Z újabb történeteiből

Rápillantott a vezérlőpanelre: tizenkét számozott nyomógombot látott. Hm, mintha ez a ház csak négyemeletes lenne, gondolta kicsit csodálkozva, ám erőt vett rajta a kíváncsiság, s megnyomta a 12-es gombot. Az ajtó azonnal becsukódott, s a lift határozott lendülettel elindult fölfelé. (…)

Pataki Gábor: Emlékpontok – Láng Eszter munkáiról

A tökéletesen nonfiguratív munkáktól a szimbolikus-allegorikus karakterű, vagy tájélmények emlékét sugalló absztrakt műveken át a figuratív részleteket őrző képekig terjed a skála. Mindez nem bizonytalanságot, ellenkezőleg, a teljességre, változatosságra törekvést jelez. (…)

Láng Eszter munkái

Gyenes Zsolt: Megváltozott dimenziók – Absztrakt audiovizuális művek

Ez a dolgozat a hang és mozgókép sajátos kapcsolatát vizsgálja az audiovizuális művészet területén. Példákat sorakoztat fel a szerző az utóbbi időszakban készült és különböző fesztiválokon, illetve galériákban bemutatott opuszaiból.

2023/3: Start

Az idei tavasz első lapszáma különleges tematikájú: ezúttal a szerkesztőség négy tagja mutatja meg alkotói énjét, két-két megjelenés erejéig. A Szerkesztői szám ötletgazdája Láng Eszter, szerkesztői a szerkesztők… A címlapon Zsubori Ervin munkája.

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑