Tag Gáspár Ferenc

Gáspár Ferenc: A macska

Hirtelen tényleg azt gondoltam, csoda történt. Miért nyílott volna ki egy olyan ajtó, amihez nem jó a kulcsom, s ráadásul még csak nem is találtam meg a zárat. (…)

Gáspár Ferenc: Képek élete

Ennyire nehezen régen kezdett neki az írásnak. A baj ott kezdődött, hogy eleve nem örült a felkérésnek. Mindig kitért, ha a gyűjteményéről, vagy a tulajdonában lévő műalkotásokról kellett volna beszélnie. Ennek ellenére első szóra, ellenszolgáltatás igénye nélkül odaadta bármelyiket, amikor azokat tárlatokra kérték. (…)

Gáspár Ferenc: Barátom, Kokoschka – Rippl-Rónai és Oskar Kokoschka kapcsolata

A kutatás jelenlegi állása szerint úgy tűnik Kokoschka nem festette meg Rippl portréját. Ez a magatartás – ha tény maradna – számunkra meglehetősen fájdalmas. Nehezen tudjuk elfogadni ugyanis, hogy Kokoschka – aki az olasz fronton a jelek szerint többet köszönhetett Rippl-Rónainak, mint Rippl őneki – ennyire közömbös lehetett festőtársával szemben. (…)

Gáspár Ferenc: Szoboravató

Amikor Kaposvár városa közösségi szellemi tulajdonba adja ezt a köztéri alkotást, a mindennapi érzékszervi – látható, tapintható – megtapasztalhatóság ajándékán túlmenően egy teljes személyiséget bemutatni képes Rippl szoborral állít méltó emléket nagy fia számára. (…)

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑