Tag Láng Eszter

Láng Eszter interjúja Németh Géza festőművésszel: Fikciók a valóság határán

Úgy gondolom, hogy egy kép nem nélkülözheti az embert, vagy az ember hiányát, mert mi más lenne fontos. Ez nem jelenti, hogy figurális lennék, de nem látok különbséget a figurális ábrázolás és az absztrakt között. Mindenképpen ugyanarról, az emberről kell mondani valamit. (…)

Láng Eszter: Majla Sándor arcai

Láng Eszter: Sóvidék (Prológ)

Sóvidék kicsinyke tájegység Székelyországban, terméketlen földje mégis életet, hitet, ragaszkodást teremt. (…)

Láng Eszter kérdezi Géczi Jánost: Négy vers kapcsán

Mindegyik költő egyforma: a saját személyisége kohójában izzítja az élményeit. Én már egyetlen eljárásúvá lettem, a benyomásokat elrendezik a tapasztalataim és a civilizációs ismereteim, amelyek aztán mikrotörténetekké válnak. (…)

Láng Eszter interjúja Ruzsa Dénessel és Spitzer Fruzsinával a Pixelkrónikák című kiállításukról

Dénest a táj foglalkoztatja, engem pedig a figura, mégis közös videómunkáinkban felfedezhető az együttgondolkodás. A megmozduló kép, az állókép és a mozgókép határán elhelyezkedő műtípus és az animáció talán az, ami „a közös” időt is jelenti számunkra. (…)

Láng Eszter három verse

Nézd csak Péter, szép, fehér papírt fogok, / mint a hó, sőt, szinte jég már, tükör-jég, s ide, / pont ide, e csillogó, fénylő és sima / jégtükörnek éppen a közepibe / beleírlak – játék-öröm nekem: / KÁNTOR PÉTER (…)

Láng Eszter versei

az idő örvényében / szétszálazódott szövegek / szövetében kerestél / rám találtál (…)

A szerkesztők munkái a Képírás-aukción

Pataki Gábor: Emlékpontok – Láng Eszter munkáiról

A tökéletesen nonfiguratív munkáktól a szimbolikus-allegorikus karakterű, vagy tájélmények emlékét sugalló absztrakt műveken át a figuratív részleteket őrző képekig terjed a skála. Mindez nem bizonytalanságot, ellenkezőleg, a teljességre, változatosságra törekvést jelez. (…)

Láng Eszter munkái

Láng Eszter interjúja a 70 éves Onagy Zoltánnal: Kétszer lenézni a gödör aljára

Dolgozom serényen, és külön-külön örülök minden napnak. Hogy miképpen örülök? Minden reggel megtapsolom a napot, amikor felkel a Szamár-hegy mögül. Ha felhő, ha köd, nincs taps. (…)

Láng Eszter: Harasztÿ István Édeske emlékére – a Kispesti Helikon kiállításáról

Ma, 2022. október 31-én lenne 88 éves a pár hónapja, 2022. július 13-án elhunyt Harasztÿ István Édeske Kossuth-díjas magyar szobrász, a kinetikus művészet jelentős képviselője, a hazai mobil szobrászat közkedvelt alkotója. (…)

Láng Eszter interjúja Dóró Zsolt festőművésszel a képzőművészet, a sport és a film kapcsolatáról

Egy pillanatra eszembe jutnak futurista kollégáim is, akiknél egyéb tematikájuk mellett a mozgás- és sebességkultusz pillére programjuknak. Egyes figurális dolgaimnál szintén felütik fejüket hasonló mintázatok, hiszen az egymásra pakolt sötétebb-világosabb rétegek konstellációja gyengéden rezonál, ami aktivitást sejtet. (…)

Láng Eszter: Rend és ritmus

Köböl Vera képein a kocka áttételesen jelenik meg. Úgy van jelen, ahogy az elefánt az óriáskígyó hasában Saint-Exupérynél. De ott van. (…)

Láng Eszter: A kocka a képzőművészetben

A kockaforma a képzőművészetben legkorábban a szobrászatban jelenik meg Krisztus előtt mintegy kétezer évvel, Egyiptomban. (…)

« Older posts

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑