Tag Képírás

Start: 2024/5

A három hónapot átfogó Balaton számunk főként Tihany hagyományait, történetét és közelmúltjának alkotóit mutatja be, de a Balatonhoz kötődő más művészek, írók műveiből is válogatunk. A címlapon Fekti Vera munkája.

Aktuális lapszám

Sticky post

Idei ötödik lapszámunk ismét a Balatont járja körül, és három hónapon keresztül bővül. A címlapon Fekti Vera akvarellje.

Start: 2024/4

Idei negyedik, júniusi lapszámunk vegyes tematikájú; a címlapon Géczi János római dekollázsának részlete.

Start: 2024/3

Idei harmadik lapszámunk vegyes tematikájú; a címlapon Németh Géza munkája.

Start: 2024/2

Idei második lapszámunk az egyik erdélyi kistájon, a Sóvidéken tekint végig, Láng Eszter szerkesztésében. A címlapon Vinczeffy László festőművész munkája.

2024/1: Start

Idei első számunk két hónapot fog át, és vegyes tematikájú. A címlapon Lisányi Endre munkájának részlete.

Békés Karácsonyt!

A Képírás szerkesztősége Zsubori Ervin bukovinai kolostorokról és máramarosi fatemplomokról készült fotóciklusával kíván minden kedves olvasójának Békés Karácsonyt!

2023/9: Start

Idei kilencedik, két hónapon át bővülő lapszámunk a fényművészetet igyekszik feltérképezni – egy olyan önálló művészi területet, ahol maga a fény válik főszereplővé. Az összeállítást Gyenes Zsolt szerkesztette, a címlapon Csízy László munkája.

Képírás 2023/8: Start

Idei 8. lapszámunk két hónapot ölel fel, és vegyes tematikájú. A címlapon Mikó F. László munkája.

Képírás 2023/7: Start

Ez évi Balaton számunk fókuszában Almádi közelmúltját és jelenét mutatjuk be, de természetesen más helyszínek és témák is sorra kerülnek. A címlapon Ország László fotója látható.

Válogatás a Nemzetközi Velencei-tavi Természetművészeti Symposion anyagából II.

Válogatás a Nemzetközi Velencei-tavi Természetművészeti Symposion anyagából I.

2023/6: Start

Júniusi számunk a természetművészetre, azon belül a 2006-tól minden nyárvégen megrendezett Nemzetközi Velencei-tavi Természetművészeti Symposionra, fókuszál. A címlapon Gáspár Kiara munkája.

2023/5: Start

Májusi lapszámunk fókuszában a Magyar Műhely áll, e lap és körének működéséhez kapcsolódva közlünk szemelvényeket, részben a Párizs–Budapest tengelyre felfűzve. Szóba kerül a rendszerváltás hajnalán az avantgárd-kontinuitásba belépő alkotói csoport, az Ekszpanzió, de megjelenik majd írás a Dadáról és a magyar kísérleti videóművészet elmúlt négy évtizedéről is.

Képírás 2023/4: Start

Idei negyedik lapszámunk vegyes tematikájú; a címlapon Kalmár János munkája.

« Older posts

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑