Category Képzőművészet

Fűkő Béla: Álomidő kontra modernizmus?

Az ausztráliai művészet legkifejezőbb, esztétikailag a legmagasabb fokú alkotásai a sziklarajzok és a sziklafestmények, rituális rekvizitumainak szimbólumrendszere pedig az álomidő mitologikus asszociációinak rendkívül gazdag világába nyújt betekintést. (…)

Balla Attila festményei

Kozák Csaba: Balla Attila festészeti világképe

Stilárisan nagy utat járt be: a figurális/ábrázoló reprezentációtól jutott el az akciófestészeten keresztül az absztrakt tájképfestészetig, a lírai absztrakcióig, az elementáris, a lélek rejtett bugyraiból előtörő/kikívánkozó gesztusfestészetig. (…)

Bódi Kati: Önképek

Bódi Kati: Önképek, stílusgyakorlat

Komolytalan játéknak indult, többrétegű sorozattá nőtte ki magát. Egy Hetirajz nevű Facebook-csoport játékára készültek az első képek. Szabadon választott művész stílusában kellett önportrét alkotni. (…)

Nagy Zopán: Pszichikai rejtjelek, szimultán közelítések…

Bálint Ádám Fóliói, akár az Idők végezetében eltűnt (kvázi)üzenetek, titokzatos lapok, melyek áttetsző hártyái között mikroszkopikus jelen(t)ések is lapulnak… (…)

Halász Géza álló és mozgó karikatúrái

Dallos Jenő: Evolúció

Kaján Tibor portréi

Nemes Zsuzsa munkái

Závorszky-Simon Márton: Boszorkány-sorozat

Závorszky-Simon Márton: Néhány gondolat műveim kapcsán

Korai képeim elégedetlenségből fakadó lefestéséből származtatva 2015-től tudatosan kísérletezem a kész festmények átfestésével, lemosásával, lehúzásával, kifejező lepusztításával. 2019-től vászonra nyomtatott digitális fotóimat használom erre a célra: festékrétegekkel alakítom a felületet az expresszív hatás érdekében. (…)

John K. Grande: Sipos Sándor metavizuális művészete

Sipos Sándor vizuális nyelve és metastrukturális festészetmegközelítési módja a „majdnem olvashatóság” és a „majdnem láthatatlanság” jellemzőit foglalja magába. (…)

Sipos Sándor munkái

Fátyol Zoltán munkái

« Older posts

© 2021 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑