Tag Tóth Eszter

Tóth Eszter: Az emlékezés rítusai – az élettörténet rekonstrukciói Hannelore Baron és Györgydeák György assemblage-aiban

Györgydeák György (1958–2008) síkplasztikái meglepő rokonságot mutatnak Hannelore Baron (1926–1987), Németországból származó, az Egyesült Államokba emigrált művésznő assemblage-aival és dobozmunkáival. Szinte bizonyos, hogy Györgydeák nem ismerte Baron művészetét, a hasonlóságot inkább lelkületük és életvitelük adja. (…)

Tóth Eszter: Tárt Kapu Galéria – Lehetőségek a hazai art brut és outsider art bemutatására

2013 márciusában a Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány a befogadó Budapest IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának támogatásával újranyitotta a Tárt Kapu Galériát a Belvárosban. A Galéria célja a magyarországi art brut és outsider art integrálása a hazai és nemzetközi kulturális életbe, széleskörű lehetőséget biztosítva a helyi, regionális és nemzetközi együttműködéseknek és bemutatkozásoknak. (…)

Tóth Eszter: Ferencvárosi anzix – Találkozás Balassa Máriával

Egyik nyári napon Balassa Mária lépett be az ajtón, két hatalmas mappát hozva magával. Azt mondta, hozta megmutatni a rajzait. Ekkor néztem meg először alaposan a műveket. A rajzok női alakokat ábrázoltak, mindegyikük szemében valami időntúliság, mintha az idő másik oldaláról jöttek volna. (…)

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑