Tag Winkler Ferenc

Winkler Ferenc: Egy országos gyűjtemény esélyei és buktatói egy kisvárosban – BA MEM, Szigetvár

Persze az ügyek attól ügyek, mert akik kitalálták, megharcolták, értéket igyekeztek teremteni, azok ritkán adják föl. Az alap, vagyis az önkormányzati partnerség rendben volna a gyűjtemény irányába. Ha így marad, csak idő, kitartás, elkötelezettség és szakmai hozzáértés kérdése, hogy a BA MEM, a magyar elektrográfia eddig egyetlen közgyűjteménye – amely egyébiránt európai kulturális különlegesség –, jobb napokat lásson. (…)

Winkler Ferenc: Hol volt, hol nem volt… – Túri rapszódia

Először az 1980-as évek közepén találkoztam a túri Kunffy-birtokkal. A „közösségi” társadalom lebontásának vége felé jártunk, s a birtok, az épületek és a park is pont úgy nézett ki, mint az a lebontásra ítélt társadalom. (…)

Winkler Ferenc: Kós Károly, apám meg én

Akkor már tudtam valamit arról, ki az a Kós Károly. Persze, még csak annyit, hogy építész és szerkesztő. Meg azt, hogy Kolozsvár – apám szülővárosa – és Kalotaszeg. Boldogtalan, fel nem vett egyetemistajelölt voltam Budapesten. Ezerkilencszázhetvenkettőt írtunk. (…)

Winkler Ferenc: Képsors

Időcserepek. Megbarnult, szakadozó szegélyű papírfoszlányokkal. Rajtuk írás. Mindegyiken. Tíz íráscsepp. Tiszták, mint a hegyi patak. Frissek, akár a mosott ruhák ott szemben a kötélen. (…)

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑