Tag Vass Tibor

Vass Tibor versei

Száll a mi salemi boszorkányunk, / Kak szelleme, Minenden. / Itthon dolgoz, igen régóta. / Igenháza, igenszobája, igenkertje a munkahelye, / munkával belakott helyszíneiről illeszkedik / az itthoni, új helyzethez. / Tény, eléri: nem kevés kihívással jár. / Fény, hogy hiszi: munkahelye / mindennapjait ennek köszönhetően / ugyanúgy írja át a karantén, mint az otthonát. (…)

Vass Tibor: El Kékkondor

A verseim azt akarják, amit én akarok. / Amit egy pláza akarna bennem, / ha bennem lenne egy pláza, azt akarnám versileg. // Nem szoktak bennem plázák lenni gyakran, / el kell kapnom a pillanatot. / Mit akarna egy pláza, ha üzenhetne abban a pillanatban? / Mit akarna a pillanat? Mit üzenne kékileg? (…)

Vass Tibor versei

Baglyok,
piros baglyok,
nyelvileg helytelen
szállásaik lesznek otthonunk. (…)

Vass Tibor: Sajáthalott

Lenne már egy kis sorszünet, mű. Üres trónszék,
rém-üres angyalok. Éstelen mondatokat akarok, és vesszőtleneket.
Három nap nemtudomholvagyokat, és aztán a fejtámadást.
A hallgatást saját hallottamnak nyilvánítani. (…)

Vass Tibor: Boríték – Bá Tai (Chi Tan Fo Lyamom Hernádka Kon)

Ha azt kérdik, milyen a viszonyom a nálam lévő képpel, ami a nálam testedző boríték, ugye, akkor fel vagyok házadozva. Ez a lázadozva külelírása, mert elsőre nem érzem a magától értetődő kérdést, pedig ott van a kérőlevél alján, csak lejjebb kell görgetni. (…)

Vass Tibor: Dobogásvers (Dány felett a lavírszín)

Barlangfontos ügy lehet, / hogy barlangon keresztül haladunk nyakra-főre. / Legyen a barlang a magasságbeli orrlyuka. / A lét legyen lavír, a magasságbeli orrszőrszálainak kerülgetése, / tisztára mint egy fantazifilmben. (…)

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑