Category 2019/4: Június

Láng Eszter beszélgetése Sebők Györggyel: A szabadság mindenekelőtt

Interjú a LongMusicProduction vezetőjével. „Mivel gyakorlatilag bármerre nézünk, mindenhol jelen van a művészet egy egyszerű rajszegtől a világ legdrágább műalkotásáig, így hát mindent meg kell tenni azért, hogy az átlagember lássa ezt, és értékelni tudja.” (…)

Vasas Tamás versei

az álom szűk tanga. bevág. / leszakítható, színtelen vagy / színváltó. kilátszik, kivillan. / kényelmetlen vacak. vagy / túl nagy, vagy méreten / aluli. (…)

Joó József: Adjisten, Olgyay!

Az egész országban nincs még egy művész, akinek ekkora gyönyörűséget okozna a csorda hullámzása, összeverődése, aki lágyan, melegen, színesen olyan valóságos teheneket festene, mint ez a szépséget teremtő ember. Ki oltotta be ekkora tehetséggel? Ki ez a bajuszos-szakállas, aki festéssel káprázatosan játszik, nem nimfákat és gráciákat rajzol, s úgy néz ki, mint egy félbolond, aki nekivágta fejét a falnak. Hát persze. (…)

Kántor Zsolt versei

A legkézenfekvőbb kételyeket is vissza lehet csomagolni és rögtön feladni a feladónak! Az észnek. Ez lesz az a felemelő finomság, cizellált ékesség, amely viszi előre Freud tanár Urat. (…)

Szombathy Bálint: Daradics Árpád piros korszakáról

A fekete – pontosabban a fekete-fehér – és a piros házasítása az utóbbi évtizedekben Daradics Árpád művészetének messziről felismerhető védjegyévé vált. Picasso kék korszaka a kilencszázas évek első évtizedére esik, Daradics piros korszaka körülbelül száz év elteltével veszi kezdetét, és még nem tudni, meddig terjeszkedik az időben. (…)

Gergely Tamás: Csalipali – három mese

„Anyukám, én királykisasszony vagyok?”, kérdezte Őzite Őzite-Anyukától, akit nem ért váratlanul a kérdés. Hozzászokott ezekhez az újszerű helyzetekhez. Őzite ugyanis egyre messzebb merészkedett az idegen világba, elég sok újat látott, s végül mindig odaszaladt hozzá, hogy megkérdezze, mi is az értelme a tapasztaltaknak. (…)

Kováts Albert: P. Boros Ilona művészetéről

A vonal, amiről mindig azt halljuk, hogy a természetben nem létezik, absztrakció, csak az ember találta ki segítségül, hogy ábrázolni tudjon, nos, ez az elvont vonal P. Boros Ilonánál élő valóság lesz: vonalból fonal. Ilona megtestesíti a vonalat. (…)

Sztojcsev Szvetoszláv versei

egy tükörfalnál / állok / a tengert nézem / eltűnik / ha / megfordulok / akár egy holnapi álom (…)

Start: 2019/4

A júniusi laptervben Kántor Zsolt, Sztojcsev Szvetoszláv és Vasas Tamás versei, Gergely Tamás meséi, Joó József prózája, Kováts Albert és Szombathy Bálint esszéi, valamint Láng Eszter Sebők Györggyel készített interjúja szerepel.

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑