Szekció

Vers

Bíró József: Ars poetica

(…)

Fátyol Zoltán versei

ez mind csak faszád, ami mögötte van nem látható, de mindenki tudja, hogy ott semmi nincs; kifelé hátborzongatóan tetszetős, vagy sokkolóan esztétikus talán? lehetetlen szavakat találni rá (…)

Szénási Miklós: Kötött pálya

Nézed, hogy az egyik sínpáron / távolodik, a másikon közeledik. / Ha elmegy, nem látod többé. / Ha visszatér, nem az lesz, akit / ismertél. (…)

Hegyi Zoltán Imre versei

rendben érzem a helyet és / pár percig nem akarok ennél többet. / jó hogy senki nem nyúlt a hullt avar / élettől hemzsegő szőnyegéhez. / nézem a mégsem / fojtogató elhanyagoltságot / ahogy özönnövényeink kordában / tartják egymást.

Dimény H. Árpád: Emléktemető

nagyfia a párás szélvédőre rajzol / szép új világ készül / olajfolt-szivárvány színű égbe / nyújtózkodó épületekről ugrál át emberkéje / a bajbajutottak utolsó reménye (…)

Gábor Ágnes két verse

Meleg volt kint, és vakított a nap, / bent nehezen vette a levegőt, / leguggolt, s éppen úgy, mint azelőtt, / lapos köveken állt minden anyag, / kettéhasított fából spatula, / földpát, vörös föld és növényi nedvek, / dörzskövek alatt finom zúzalék (…)

Botár Attila: Őszi szántás

Sem ég, sem tükör fel nem szívja, ám / nyiladoznak, s makacs példa legyen, / deres barázdák a kezünk nyomán / két hegy között, vagy túl három hegyen (…)

Jász Attila: Belső angyal (részletek)

Nem tudunk semmit, folyton ez jut eszembe álmomban, és pontosan értem is a jelentését, ám reggel már hiába gondolkozom rajta, nem értek semmit belőle, csak ez a mondat maradt (…)

László-Kovács Gyula: Szükségszerűség

Láttam egy feketerigót a langy napsütésben fürdeni. / A szükségszerűség-tanról felesleges vitatkozni, / még a niceai-zsinaton is kudarcba fulladt, /
veszekedésbe torkollott. / Így hát úgy gondoltam, hogy a szükségszerűség / egyszer csak eljön. (…)

Mikó Fruzsina versei

Apa nem nevet, / Apa csendben tűr, / Apában lett egy óriás, / kékesszürke űr. // Apa vitorlás hajó, / Apa csillapodó szél, / Apa törött kókuszdió, / Apa félig fagyott dér. (…)

Balogh István: Sámánok szecessziós térben

Mestró korommal fest. / Sámánok szenet reggeliznek. / Bogáncs szivárvány köpönyeget / foltoz. Átkopog közfalon hozzád! (…)

Csiki László: Odább, arrafelé, odalenn

(Györgydeák Györgyről, neki magának)
Emlékműként a parton szürke rönk / gondtalan görgetéssel kicsiszolt darabja. / Csak az idő egésze, csak az egész tó kell, / efféle, semmi egyéb. (…)

Botár Attila versei

E hosszúra nyúlt vendégeskedést / köszönni illik…? Tán a rögvalónak? / Tihany fölött ha felhők bandukolnak, / még kikísérlek: ne várj, le ne késd, (…)

Káplán Géza versei

Gerincről leszakadt medence, kövesült káli / csont. A tudatban hullámzik vizenyős párja: / Lacus Pelso; verso: Balatin; nyelvharc, hit- / bizomány. // Vágó Örs raktározd a felfejtett formatengert / időleges falakban! (…)

Vasas Tamás versei

az álom szűk tanga. bevág. / leszakítható, színtelen vagy / színváltó. kilátszik, kivillan. / kényelmetlen vacak. vagy / túl nagy, vagy méreten / aluli. (…)

© 2020 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑