Tag Zsubori Ervin

Zsubori Ervin: A plakáthasító álma – Géczi János dekollázskiállítása elé

Életvitelszerűen dekollázsolni azt jelenti, hogy az ember novemberben megy nyaralni – s lehetőleg Rómába, ami a dekollázs maga –, mert ősszel gyakoribbak az esős napok, és a felázott utcai plakátokat könnyebb átemelni az örökkévalóságba. Géczi János ezt teszi, immár több évtizede. És ennek természetesen következményei vannak. (…)

Békés Karácsonyt!

A Képírás szerkesztősége Zsubori Ervin bukovinai kolostorokról és máramarosi fatemplomokról készült fotóciklusával kíván minden kedves olvasójának Békés Karácsonyt!

Zsubori Ervin: A semmi árnyképei

A fény itt olyan módon alkot, hogy – a gép mechanizmusait kihasználva, de az alkotó által befolyásolva – árnykép formájában leképezi azt a teret, ahol nem ütközik bele semmibe… (…)

Zsubori Ervin: Sheet-Cycle No1-25, 1991

Hermann Irén: Egy életem. Egy halálom – egy kismama naplója

még három hét. vagy két nap | vagy egy sem. • szeptember tizenharmadika óta tudom, hogy létezik. ez ő – mondta az orvos, egy pontra mutatva a monitoron. (…)

Zsubori Ervin: Az Arnolfini Mini[e]MailArt sokszínű világa

Van, aki egy gesztussal letudja (vagy éppenséggel egyetlen gesztusba belesűrít mindent), más felkollázsolja a fél művészettörténetet a szalvétányi felületre. (…)

Zsubori Ervin: Mini[e]MailArt No1–62.

A szerkesztők munkái a Képírás-aukción

Zsubori Ervin: Z újabb történeteiből

Rápillantott a vezérlőpanelre: tizenkét számozott nyomógombot látott. Hm, mintha ez a ház csak négyemeletes lenne, gondolta kicsit csodálkozva, ám erőt vett rajta a kíváncsiság, s megnyomta a 12-es gombot. Az ajtó azonnal becsukódott, s a lift határozott lendülettel elindult fölfelé. (…)

Noth Zsuzsánna: Egy konyhatündér kelléktára – három történet a könyvből

Fehér zománcozott, sötétkék peremű nyeles tésztaszűrőm alig pattogzott csak le az eltelt ötven év alatt. Bonyhádon készült, 16 centiméter átmérőjű, fogy. ára 17,50 Ft. (…)

Zsubori Ervin: Nevezetlenek

Zsubori Ervin: Nevezetlen Dátumok Fala

A jegyet – mint egyfajta hivatalos irományt – gyakran dátummal látják el. Ezen dátumok zöme a nevezetlenek megszámlálhatóan végtelen csoportját gyarapítja. Még a jeggyel együtt is, amelyen szerepelnek, legfeljebb halványan képesek felidézni azt a múltdarabkát, amelynek kapcsán betöltötték küldetésüket: érvényesítették őket. (…)

Zsubori Ervin: Embernyomatok – egy gondolat-kör négyszögesítése

Kezdetben volt a fekete négyzet. Pontosabban annak (elő)érzete. A fekete négyzet mint cél, mint eredő. Mint a lényeg sűrítménye. Az első lépés a szűkítésé. Vegyünk egy megkérdőjelezhetetlen értékű tetszőleges emberi alkotást. (…)

Zsubori Ervin: 1989. június 16. – 12 részlet

Zsubori Ervin: Z történeteiből

Felszállt, majd akkurátusan behúzta maga mögött a tolóajtót, nehogy kihűljön az amúgy sem túl meleg fülke. Hárman voltak a szakaszban, egy hatvan körüli, kopott kabátos öregember, egy nyurga, farmerdzsekis fiú és egy csinos nő, fehér kosztümben. A nő a falnak dőlve aludt, mellkasa egyenletesen süllyedt, emelkedett. (…)

« Older posts

© 2024 Képírás — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑